Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015

Από Δευτέρα πάλι μαζί.Κυριακή 25 Γενάρη 2015, γύρω στις 23.00, ο κόσμος καρφωμένος στις οθόνες, στα ραδιόφωνα και στις τηλεοράσεις μαθαίνει για την αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ. Η ελπίδα δεν έρχεται πια, ήρθε, κι αυτή η ελπίδα χαρίζει χαμόγελα αλλά και δάκρυα χαράς σε όσους στήριξαν το κόμμα. Στα εκλογικά κέντρα ανά την επικράτεια στήνεται πανηγύρι. Άνθρωποι ζητωκραυγάζουν, δημοσιογράφοι μιλούν με ψηφοφόρους και είμαστε όλοι μια ωραία ατμόσφαιρα.

Πήραμε την κυβέρνηση. Πρώτη φορά αριστερά. Έφυγε η δεξιά. Σταμάτησε η καταστροφή. Όλα τα συνθήματα επαναλαμβάνονται σαν να φτάσαμε κιόλας στην επόμενη προεκλογική περίοδο, σαν να έχουν υλοποιηθεί όλες οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ μονομιάς.

Καλώς ήρθες ΠΑΣΟΚ.

Σύντροφοι, επικαλούμαι το ξεχασμένο ήθος της αριστεράς σας. Δεν είστε οπαδοί, δεν πήρατε πρωτάθλημα. Το κόμμα κέρδισε, όχι εσείς. Έχετε φτάσει ένα βήμα πριν την χρεωκοπία, μπορεί και ένα βήμα μετά, έχετε ανθρώπους αρρώστους και δεν μπορείτε να τους φροντίσετε, έχετε χάσει τα σπίτια σας, τα μαγαζιά σας, το σέβομαι. Όμως, γνωρίζετε ότι με την ελπίδα δεν επιστρέφουν όλα αυτά. Χρειάζεται δουλειά, αγώνας και στήριξη. Ως τώρα εσείς στηρίξατε το κόμμα, ήρθε η ώρα να σας στηρίξει και αυτό. Όχι να σας βολέψει, να σας στηρίξει, στο δρόμο, στην πορεία, στη δουλειά, στην απεργία, στο χωράφι, στην αγορά, στο νοσοκομείο, στο σχολείο, στην κοινωνία, παντού.

Μέχρι τότε, προσπαθήστε να σταθείτε με κριτική, με επιφυλακτικότητα, με αγωνιστική διάθεση. Αρκετές ιδεολογικές παρακάμψεις έκανε η ηγεσία ώσπου να γίνει κυβέρνηση. Συγκρατείστε την τώρα. Μπορεί για σας η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ να είναι μια ελπίδα, όμως για μας που δεν την ψηφίσαμε, η ελπίδα είστε εσείς.

Από Δευτέρα πάλι μαζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου