Παρασκευή, 12 Οκτωβρίου 2012

Εμείς τι κάνουμε; (Νο 2)
Φασισμός. Παντού. 

-          μέσα στην κυβέρνηση
-          μέσα στην αστυνομία
-          μέσα στα σχολεία μας
-          στους βρεφονηπιακούς σταθμούς μας
-          μέσα στην εκκλησία
-          απέναντι στην τέχνη
-          απέναντι στην ελεύθερη δημοσιογραφία
-          στην πόλη μας, στην γειτονιά μας, στο σπίτι μας, μέσα μας.

Αυτά συμβαίνουν σήμερα, αύριο έρχονται χειρότερα. Οι οπαδοί και φίλοι του φασισμού αυξάνονται και πληθύνονται εκθετικά. Με τον ίδιο ρυθμό αυξάνονται και οι ρατσιστικές και φασιστικές τους συμπεριφορές που πολύ συχνά γίνονται βίαιες και εχθρικές απέναντι σε οτιδήποτε τους ενοχλεί. Απέναντι σε οτιδήποτε, όχι μόνον απέναντι στους μετανάστες.
Είναι αλήθεια αναγκαίο να αναβιώσει ένα χουντικό καθεστώς όπως αναρωτήθηκε μια φίλη, για να καταλάβουμε τι σημαίνει φασισμός; Πρέπει να κηρυχτεί στρατιωτικός νόμος για να δούμε τι υποστηρίζουμε; Πρέπει να απαγορευτεί η συνάθροιση γενικώς, όχι μόνον όταν έρχεται η Μέρκελ; Πρέπει να απαγορευτεί η κυκλοφορία το βράδυ; Πρέπει να αναβιώσει το πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων; Πρέπει να αρχίσουν οι εξορίες στα ξερονήσια του θανάτου; Τι περιμένουμε τέλος πάντων;
Ο σημερινός μαθητής λυκείου και γυμνασίου που ανεβάζει στο facebook φωτογραφίες με τη σβάστικα πλάι σε άλλες με την ελληνική σημαία, που έχει σαν πρότυπο τον Ηλία Κασιδιάρη, που βρίζει και χλευάζει τους συμμαθητές του επειδή απλά δεν έχουν ελληνική καταγωγή βρίσκεται εδώ, έτοιμος να εμπλακεί σε βίαιους τσακωμούς για να υπερασπίσει τις ιδέες που μολύνουν το μυαλό του. Βρίσκεται εδώ στα σχολεία της Τήνου. Βρίσκεται εδώ και δεν είναι ένας.
                Πατώντας στην ελπίδα ότι τα παιδιά είναι ακόμη εύπλαστα, ότι δεν έχουν αποδεχτεί πλήρως τον φασισμό ως στάση ζωής, κάνω έκκληση σε όλους τους εκπαιδευτικούς του νησιού οποιουδήποτε κλάδου, είτε εργάζονται στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα. Ας συγκεντρωθούμε όλοι για να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο. Ας δείξουμε στα παιδιά περί τίνος πρόκειται. Ας φτιάξουμε ένα αντίβαρο στην φασιστική προπαγάνδα. Ας προβάλουμε έναν άλλο δρόμο και ας τα αφήσουμε τότε να επιλέξουν. Τα παιδιά ξέρουν να βλέπουν καθαρά και αληθινά, ας τους παρουσιάσουμε την αλήθεια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου