Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2013

Οι Έλληνες στην... συντήρηση


Γιατί δεν πέφτει αυτή η κυβέρνηση; Μα είναι απλό. Επειδή εκφράζει ακόμη ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Πάρα πολλοί Έλληνες ταυτίζονται ακόμη με την συντηρητική παράταξη. Παραδοσιακοί ψηφοφόροι της ΝΔ και συντηρητικοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, άνθρωποι της “μεσαίας” τάξης επιμένουν να στηρίζουν την κυβέρνηση που ουσιαστικά στρέφεται εναντίον τους. Γιατί;

ΠΑΤΡΙΣ

Ο Απόστολος Κακλαμάνης του ΠΑΣΟΚ, κατά την συζήτηση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης, έθεσε θέμα τουρκικής εισβολής απευθύνοντας μήνυμα ενότητας διότι “οι σημερινοί νέοι μπορεί να χρειαστεί να πολεμήσουν για την πατρίδα όπως έκαναν οι πατεράδες και οι παππούδες τους”.

Η υπενθύμιση του τουρκικού κινδύνου είναι ένα από τα σημεία που ενώνει τους τόσο εξαθλιωμένους όσο και συντηρητικούς Έλληνες που προτιμούν να έχουν τα ακίνητά τους ξενοίκιαστα για μήνες, παρά να τα νοικιάσουν σε μετανάστες, την ίδια ώρα που πληρώνουν εξωφρενική φορολογία για αυτά. Έτσι κι αλλιώς, η κυβέρνηση τους φορολογεί για την “σωτηρία της πατρίδος”, ενώ διατρανώνει την ανακατάληψη των πόλεων από τους “λαθραίους εισβολείς”.

Bonus Track: “Αφού οι αριστεροί αγαπούν τόσο τους λαθρομετανάστες, να τους πάρουν σπίτια τους”

ΘΡΗΣΚΕΙΑ

Πριν από μερικές μέρες, η εισαγγελία του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά των παραπεμπτικών διατάξεων με τις οποίες είχαν παραπεμφθεί οι κατηγορούμενοι ηγούμενος Εφραίμ, καλόγερος Αρσένιος και άλλοι, για τη σκανδαλώδη υπόθεση της μονής Βατοπεδίου. Η ελληνική δικαιοσύνη απαλλάσσει κατηγορούμενους για ζημιά εκατομμυρίων ευρώ στο ελληνικό δημόσιο την ίδια στιγμή που η τρύπα στα δημοσιονομικά επιχειρείται να “βουλώσει” με χιλιάδες απολύσεις, με περαιτέρω μειώσεις του ήδη κουτσουρεμένου βασικού μισθού, με επιπλέον φορολογικά μέτρα μέχρι και με κατασχέσεις σπιτιών.

Η περιουσία της εκκλησίας συνεχίζει ουσιαστικά να μην φορολογείται, οι μισθοί των ιερέων συνεχίζουν να καταβάλλονται από τα χρήματα των φορολογούμενων και οι αρχιερείς συνεχίζουν να διαπλέκονται με την πολιτική εξουσία. Παρά ταύτα, ο Έλληνας θρησκευόμενος συνεχίζει να υποστηρίζει τον πρωθυπουργό επειδή κάνει ευλαβικά τον σταυρό του μπροστά στα εικονίσματα και “συνομιλεί με τον θεό”. Βέβαια, ο ίδιος θρησκευόμενος κάνει με την σειρά του ευλαβικά τον σταυρό του καθώς παρακαλάει τον θεό να τον βοηθήσει να σωθεί... από την κρίση.

Bonus Track: “Πως να πάει μπροστά η Ελλάδα όταν οι υπουργοί τόσα χρόνια ήταν Εβραίοι;”

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Πρόσφατα, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έβαλε πρόστιμο στο Ελληνικό κράτος για παραβίαση του δικαιώματος σεβασμού στην ιδιωτική και οικογενειακή ζωή, καθώς και για παραβίαση των διατάξεων που απαγορεύουν τις διακρίσεις. Αιτία ήταν η εξαίρεση των ομοφυλοφίλων ζευγαριών από το νόμο για το σύμφωνο συμβίωσης. O νόμος ψηφίστηκε φυσικά από την κυβέρνηση είναι όμως προφανές ότι ακόμη και σε περίπτωση δημοψηφίσματος το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο, αν όχι συντηρητικότερο.

Ο “ιερός” θεσμός της οικογένειας και ο φόβος απέναντι σε οτιδήποτε τον “απειλεί” οδηγεί την συντηρητική κοινωνία να αποδέχεται πολιτικές που τσακίζουν την μέση ελληνική οικογένεια! Με τις πολιτικές της συντηρητικής παράταξης, η ανεργία στους νέους καλπάζει σε ποσοστά απίστευτα υψηλά, όμως ένας άνεργος νέος είναι κοινωνικά πολύ περισσότερο αποδεκτός από έναν ομοφυλόφιλο.

Bonus Track: Η πλήρης σύγχυση που δημιουργείται όταν αποκαλύπτονται ομοφυλόφιλοι ιερείς.

Το εντυπωσιακό είναι πως όσο και να προσπαθούν οι μασονο-αμερικανο-εβραίοι οπαδοί της παγκοσμιοποίησης να της αλλάξουν τα μυαλά με τους αεροψεκασμούς, η Ελληνική κοινωνία παραμένει το ίδιο ή και περισσότερο συντηρητική από ότι πριν το ψέκασμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου