Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013

Μια προσπάθεια απάντησης


Το σχόλιο του Όφιου στο ξάνεμο είναι από αυτά που δίνουν τροφή για σκέψη και ευκαιρία για καλή κουβέντα. Μου ήταν όμως αδύνατο να απαντήσω στα πλαίσια ενός σχολίου οπότε...

Τα φαινόμενα του φασισμού και του ναζισμού προφανώς δεν μπορούν να αναλυθούν έτσι απλά μέσα σε τριακόσιες λέξεις. Διαφέρουν καταρχήν μεταξύ τους. - Ο ναζισμός δεν ταυτίζεται με τον φασισμό, ο οποίος στην πρώτη τουλάχιστον περίοδο της εφαρμογής του δεν στηριζόταν στη φυλετική θεωρία, αλλά στη θεοποίηση του συγκεντρωτικού «συντεχνιακού» κράτους. Ο γερμανικός εθνικοσοσιαλισμός δεν αναφέρεται στο κράτος, αλλά στη «λαϊκή φυλετική κοινότητα». Με κάθε ευκαιρία, οι χρυσαυγίτες χρησιμοποιούν αυτή τη διαφορά για να κοροϊδέψουν τους αφελείς. Στα επίσημα κείμενά τους και στις δηλώσεις της ηγεσίας τους επανέρχεται συχνά πυκνά η διαφοροποίησή τους από το φασιστικό κρατικιστικό μοντέλο. Και φυσικά έχουν δίκιο. Αυτό που παραλείπουν να προσθέσουν είναι η απόλυτη ταύτισή τους με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό, η οποία επισφραγίζεται ήδη από την παρουσία στην ονομασία της οργάνωσης του προσδιορισμού «Λαϊκός Σύνδεσμος». - (Βαθύ κόκκινο, Τα μακριά μαχαίρια της Χρυσής Αυγής)

Τα πρωτοπαλίκαρα της Χρυσής Αυγής όπως ο Ρουπακιάς, θεωρούν υπάνθρωπους όλους όσους δεν ανήκουν στην “αρία” φυλή αλλά και όσους διαφέρουν από το “ιδεώδες” του ναζισμού. Εβραίοι, ομοφυλόφιλοι, μετανάστες, κομμουνιστές, αντιφασίστες ακόμη και υπέρβαροι! μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι ο “πολιτικός” λόγος των βουλευτών τους ο οποίος αναπαράγεται και από τους οπαδούς τους σχεδόν αυτολεξεί, αρκείται στην “απόδειξη” της καταγωγής, της θρησκείας, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της συμμετοχής σε κομμουνιστικές νεολαίες, ακόμη και της σωματικής διάπλασης των “εχθρών”. Δημιουργείται έτσι ένας μακρύς κατάλογος υποψήφιων θυμάτων και τα τάγματα εφόδου αναλαμβάνουν δράση.

Οι επιθέσεις σε μετανάστες έχουν πια γίνει καθημερινότητα κι ας μην ασχολούνται με αυτές τα μεγάλα ΜΜΕ. Ο πυρήνας της Νίκαιας θεωρείται το καμάρι της Χρυσής Αυγής με τάγματα εφόδου τα οποία βγαίνουν με εντολή του αρχηγού για να εκτελέσουν την αποστολή τους. - Τα τάγματα εφόδου της Νίκαιας αποτελούνταν συνολικά από 250 άτομα. Ένας σκληρός πυρήνας των 30 ατόμων είναι όμως αυτός που αναλαμβάνει τη "βρώμικη δουλειά" και επεμβαίνει όταν τα πράγματα ζορίζουν. Όπως συνέβη και το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν ο φερόμενος ως "υπαρχηγός" συγκεκριμένου "Τάγματος Θανάτου" ο Βαγγέλης Ρουπακιάς, εκτέλεσε την αποστολή του δολοφονώντας τον Παύλο Φύσσα... - (Aragma.gr, Ντοκουμέντο, νυχτερινή άσκηση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής – βίντεο)

Η παρουσίαση των ανθρώπων της χρυσής αυγής ως “αγανακτισμένων κατοίκων” ή “αγανακτισμένων Ελλήνων”, ως εργατών και βιοπαλαιστών ή ακόμη και ως πρώην μελών του “αριστερού χώρου” δεν απέχει καθόλου από την παρουσίαση των πολιτικών αντιπάλων ως Εβραίων σιωνιστών, διεστραμμένων ομοφυλόφιλων ή “χοντροβούβαλων”. Από την άλλη η εξίσωση και η καταδίκη της “βίας από όπου κι αν προέρχεται” δίνει σαφές πλεονέκτημα στο “συνταγματικό τόξο” ΝΔ – ΠΑΣΟΚ. Ένα “συνταγματικό τόξο” που αποτελείται από ανθρώπους της νεολαίας του παπαδόπουλου και παλιούς “συναγωνιστές” του ίδιου του Μιχαλολιάκου. Ένα συνταγματικό τόξο που αποτελείται από Φαήλους, Πλεύρηδες και Γεωργιάδηδες. Ένα συνταγματικό τόξο του οποίου οι “τομεάρχες” ζητούν ξύλο μέχρι λιποθυμίας για τα αναρχοκομμούνια. (Alfavita.gr, Η Χ. Σιδέρη στέλεχος της ΝΔ ζητά από την αστυνομία να χτυπά μέχρι λιποθυμίας τους διαδηλωτές)

Όλοι όσοι στηρίζουμε το αντιφασιστικό κίνημα, όλοι όσοι αντιλαμβανόμαστε την Χρυσή Αυγή και όσους την προμοτάρουν ως κίνδυνο, έχουμε σίγουρα συζητήσει με ανθρώπους που την ψήφισαν και την πιστεύουν. Συνηθίζουν εκείνοι να μας θεωρούν ως μία και ενιαία ομάδα ανθρώπων που πότε παίρνει το όνομα “συριζαίοι”, πότε το όνομα “κομμουνιστές”, πότε “αναρχοκομμούνια” κλπ. Φτάνουμε πολύ συχνά να ακούμε επιχειρήματα γηπεδικά όπως “γιατί ο Τσίπρας είναι καλύτερος;” ή “είδαμε και το ΚΚΕ τι έκανε”. Πολύ συχνά αναφέρονται στο περιστατικό της Marfin όπου μετά από επίθεση με μολότοφ σε κατάστημα της τράπεζας, τρεις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους λόγω της πυρκαγιάς.

Το περιστατικό που συνέβη το 2010 πότε χρεώνεται στον σύριζα και πότε σε αναρχικούς, όμως η εκδίκαση έδειξε ότι οι ευθύνες για τον άδικο χαμό των ανθρώπων αυτών βαραίνουν στελέχη της ίδιας της τράπεζας. - Ειδικότερα, το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον διευθύνοντα σύμβουλο της τράπεζας Κωνσταντίνο Βασιλακόπουλο, καταδικάζοντάς τον σε ποινή φυλάκισης 10 ετών. Σε ίδια ποινή καταδικάστηκε ο υπεύθυνος ασφαλείας του κτιρίου Εμμανουήλ Βελονάκης, ενώ η διευθύντρια του υποκαταστήματος Αννα Βακαλοπούλου καταδικάστηκε σε 5 χρόνια και 1 μήνα. Αθώα κρίθηκε η υποδιευθύντρια του καταστήματος Αναστασία Κούκου. - (Καθημερινή, Βαριές ποινές για την υπόθεση της Marfin)

Η πρόταση του άρθρου μου είναι νομίζω ξεκάθαρη. Σταμάτησέ τον τώρα. Πως; Πως σταματάει αυτή η σαπίλα που εξαπλώνεται σαν δυνατό μικρόβιο; Καταρχήν πρέπει να πολεμήσουμε την προπαγάνδα του. Ο Γκέμπελς, ως υπουργός προπαγάνδας του Χίτλερ κατάφερε να γράψει το όνομά του στις μαύρες σελίδες της ιστορίας ως συνώνυμο του ψέματος. Όπου και όπως μπορούμε πρέπει να αποκαλύπτουμε τα ψέμματά του, να αποκαθιστούμε την αλήθεια, να καταδεικνύουμε την άρρωστη φύση του, να αποδεικνύουμε τα πεπραγμένα του. Δεν πρέπει να μείνει κανένας που να πιστεύει ότι ο Ρουπακιάς δεν είχε καμία σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Από την άλλη μεριά πρέπει όλοι να αναρωτηθούν γιατί τα στελέχη κι οι βουλευτές της τον αδειάζουν και κάνουν ότι δεν τον ξέρουν.

Η επίσημη ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής επιμένει ότι όσοι την εμπλέκουν στο έγκλημα του Κερατσινίου είναι άθλιοι συκοφάντες την ώρα που φωτογραφίες του δολοφόνου αγκαλιά με τον βουλευτή της κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, την ώρα που οι κλήσεις του κινητού του δολοφόνου δείχνουν συνομιλίες με τον αρχηγό του τάγματος την ίδια ώρα που ο τελευταίος συνομιλούσε με άλλον βουλευτή της, την ώρα που φωτογραφίες με συντεταγμένο τάγμα του πυρήνα Νίκαιας περιέχουν και τον ίδιο τον δολοφόνο, την ώρα που κυκλοφορούν βίντεο με τον Ρουπακιά να συμμετέχει στα συσσίτια μίσους της Χρυσής Αυγής.

Έπειτα πρέπει να πολεμήσουμε όσους έθρεψαν και τρέφουν τον φασισμό. Να σταματήσουμε να ακούμε τους Γαϊτάνους, τους Σφακιανάκηδες και τους Γονίδηδες, όχι τα τραγούδια τους, εκεί υπάρχει πρόβλημα γούστου πια, αλλά τα λόγια τους. Οι life style εκπομπές τους δίνουν αξία, εμείς γιατί; Να σταματήσουμε να παρακολουθούμε τους ευαγγελάτους, τους πορτοσάλτε, τους παπαδημητρίου, τους μπογδάνους και τους τράγκες, τις εμετικές εκπομπές που ξεπλένουν τους ναζί. Να σταματήσουμε να αγοράζουμε τις φυλλάδες του “κομιστή” Θέμου, όχι τώρα επειδή έδειξε τον νεκρό να ξεψυχάει, από τότε που ξέπλενε τον δολοφόνο και τη συμμορία του. Τα κουπόνια του στάζουν αίμα. Να σταματήσουμε να ακούμε τους λοβέρδους, τους βενιζέλους, τους γεωργιάδηδες, τους φαήλους και τους σαμαράδες και πόσο μάλλον να τους πιστεύουμε όταν τώρα διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους για την Χρυσή Αυγή.

Τέλος πρέπει να πολεμήσουμε τη μόδα της Χρυσής Αυγής. Να απομυθοποιήσουμε το 'νταηλίκι', τη 'μαγκιά' και τον 'ανδρισμό' της. Δεν είναι μάγκες, είναι κακοποιοί, μπράβοι και δολοφόνοι. Δεν μπορούμε να αφήνουμε τα παιδιά μας να τους θαυμάζουν και να θέλουν να τους μοιάσουν όπως θαυμάζουν και θέλουν να μοιάσουν σε κάποιον καλλιτέχνη ή σε κάποιον ποδοσφαιριστή. Πρέπει να δείχνουμε παντού και πάντα ποιοι είναι, τι σκέφτονται, τι θέλουν και πως σχεδιάζουν να το καταφέρουν. Ενδεικτικό είναι το ρεπορτάζ της Εφ.Συν. για την ταινία του Κωνσταντίνου Γεωργούση “The Cleaners” όπου εμφανίζονται στελέχη και υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής να εξηγούν πως θα μαχαιρώσουν μετανάστες, πως θα τους κάνουν σαπούνια και πως θα κρεμάσουν τους αριστερούς. (Εφ.Συν. Το μαχαίρι θα φεύγει από το αυτί δεξιά κάτω)

Αν συνηθίσουμε να βλέπουμε στις ειδήσεις τις δολοφονίες και τις μαχαιριές και στις φυλλάδες τους νεκρούς να ξεψυχούν, αν συνηθίσουμε να αφήνουμε τους ηθικούς αυτουργούς των φόνων να μας πουλάνε φούμαρα για καταδίκες, αν δεν αντιδράσουμε τώρα αλίμονό μας. “Όποιος δεν φοβάται το πρόσωπο του τέρατος πάει να πει ότι του μοιάζει”.

Ελπίζω να κατάφερα να γίνω περισσότερο σαφής και λιγότερο γενικόλογος. Όσο για την πόλωση, αν πρόκειται στον έναν πόλο να βρεθεί η Χρυσή Αυγή μαζί με όσους την υποβοηθούν ή την χρειάζονται και στον άλλον οι υπόλοιποι τότε καλώς.

1 σχόλιο:

  1. ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΛΕΙΣΤΟΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ .ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΕ ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΗΤΑΝ Χ.ΑΥΓΗΤΕΣ Γ.Δ

    ΑπάντησηΔιαγραφή