Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Türk taksim – Τούρκικο ταξίμι


Ταξίμι, το μέρος όπου ο μουσικός εξερευνά περπατημένους δρόμους με έναν τρόπο απρόβλεπτο, αυτοσχεδιαστικό. Κανείς δεν ξέρει που μπορεί να φτάσει, πόσο θα κρατήσει ή τι ακριβώς θα παιχτεί. Ούτε καν ο ίδιος ο μουσικός.

Ένα ταξίμι μπορεί να οδηγήσει σε κάτι καινούριο, ολότελα διαφορετικό ή μπορεί απλά να τελειώσει και να επιστρέψει στο γνωστό κομμάτι.

Πολλοί ακούν ένα ταξίμι, λίγοι όμως καταλαβαίνουν τι ακριβώς γίνεται εκείνη την στιγμή. Κάποιοι βλέπουν απλά έναν μουσικό να παίζει, και ίσως συνεχίζουν να τρώνε στο τραπέζι ενός μαγαζιού. 

Κάποιοι νιώθουν ότι κάτι συμβαίνει μα δεν μπορούν να το εξηγήσουν. Κάποιοι καταλαβαίνουν τι θέλει να πει ο μουσικός, ιδιαίτερα αν κι οι ίδιοι έχουν βγάλει από μέσα τους κάποια στιγμή ένα ταξίμι.

Υπάρχουν κι αυτοί που δεν θέλουν ταξίμια στα τραγούδια τους, δεν θέλουν αυτοσχεδιασμούς ούτε αποκλίσεις από τα καθιερωμένα. Δεν θέλουν αναταραχές και εξάρσεις στη μουσική τους. Δεν θέλουν την ομορφιά του καινούριου. Είναι αυτοί που σπεύδουν να κατακρίνουν τον μουσικό και να τον σταματήσουν.

Κάποιες φορές όμως, η ανάγκη για κάτι διαφορετικό δεν μπορεί να σταματήσει και να τιθασευτεί. Τότε το ταξίμι γίνεται επανάσταση.

2 σχόλια:

  1. ρε φιλε δεν θα ξαναδιαβασω κειμενο σου !!!! Δεν μπορεις καθε φορα να με κανεις να κλαιω !!! έλεος δηλαδη Πως καταφερνεις μεσα σε τοσο λιγα λογια να πεις όλα αυτα που νοιωθω και πολυλογου καθως ειμαι θελω σελιδες για να τα πω Μπραβο φιλε

    ΑπάντησηΔιαγραφή