Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012


Εμείς τι κάνουμε;
Φασίστες. Έχει γεμίσει η Ελλάδα. Μάλλον ήταν πάντα γεμάτη, ήρθε όμως η στιγμή να πέσουν οι μάσκες και να φανεί ποιοι είμαστε. Καθημερινά τα επεισόδια ρατσιστικής και φασιστικής βίας αυξάνονται και σε αυτά δεν παίρνουν μέρος μόνο μέλη της χρυσής αυγής αλλά και πλήθος άλλων. Ενοικιαστήρια μόνο για έλληνες πατριώτες, μαγαζιά που δεν δέχονται αλλοδαπούς και άλλα ευτράπελα γεμίζουν την εθνική μας καθημερινότητα. Η ρατσιστική βία, είτε σωματική είτε ψυχική, κυριαρχεί παντού. Κάποιοι την βλέπουν σαν ένα αναγκαίο κακό ή σαν μηδαμινό μέγεθος μπροστά στην βία των μεταναστών. Κάποιοι υποστηρίζουν πως χωρίς βία δεν υπάρχει αγώνας. Κάποιοι άλλοι απλά βαράνε η μαχαιρώνουν επειδή «είναι πακιστανοί, τι δεν καταλαβαίνεις;»
            Τέλος. Οι πορεία των πραγμάτων δεν είναι πια ανησυχητική. Πριν λίγο καιρό ανησυχούσαμε για τα ποσοστά της χρυσής αυγής, αργότερα ανησυχούσαμε για την άνοδο του φασισμού. Τώρα το κακό έχει έρθει, είναι εδώ, κτυπάει την πόρτα μας. Πρέπει να κινηθούμε άμεσα και πολύ προσεκτικά. Τι μπορούμε να κάνουμε; Γνώση. Συνάθροιση. Οργάνωση. Δράση. 
Γνώση. Να γνωρίσουμε το πρόβλημα για το οποίο μιλάμε. Η άνοδος του φασισμού δεν συμβαίνει πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας. Πολλά είναι τα βιβλία που έχουν γραφτεί για αυτήν και άλλες τόσες οι ταινίες με θέμα το φασισμό.
           Συνάθροιση. Να αναζητήσουμε γύρω μας τους ανθρώπους που αντιστέκονται στην άνοδο του φασισμού. Να δημιουργήσουμε αντιφασιστικές ομάδες σε κάθε γωνιά της χώρας. Να πληθύνουμε και να ενωθούμε.
      Οργάνωση. Να οργανώνουμε κάθε είδους αντιφασιστική δράση. Συναυλίες, προβολές, συζητήσεις, πορείες, διαδηλώσεις, υπάρχουν χιλιάδες πράγματα που δείχνουν την αντίθεσή μας στο αίσχος, που προβάλουν την αλήθεια, που βάζουν τον κόσμο σε διαδικασία να σκεφτεί.
          Δράση. Να τελειώνουμε με τη θεωρία. Πρέπει τώρα να γίνουν πράγματα που θα ανακόψουν την ανοδική τους πορεία. Δεν υπάρχουν χρονικά περιθώρια πια. Εκείνοι οργανώνονται και κερδίζουν έδαφος μέρα με τη μέρα.
         Προσοχή όμως στη μέθοδο. Δεν πρέπει να γίνουμε ίδιοι με αυτούς. Είναι παγιωμένη πια η τακτική της εξίσωσης των άκρων από τους «οπαδούς της μη βίας». Δεν κινούμαστε στις ίδιες γραμμές. Δεν κάνουμε προπαγάνδα. Δεν παραπληροφορούμε. Δεν χρησιμοποιούμε βία. Δεν είμαστε φασίστες. Είμαστε σκεπτόμενοι άνθρωποι και ο μεγαλύτερος εχθρός του φασισμού είναι η νοημοσύνη.
           Η αναβίωση του φασισμού δεν θα περάσει.
               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου