Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου 2014

Η παναγία η μανουάλισσα...


Διαβάζω σε τοίχο στο facebook...

Ο Ιερός Ναός της ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗΣ στην ΤΗΝΟ, καθημερινά κλείνει στις 18.30 μ.μ.και η από κάθε πλευρά του Συγκροτήματος πόρτες κλείνουν στις 11.00 μ.μ.,
Χθες Βράδυ, Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 11.30΄μ.μ., ο Νυχτοφύλακας που εκτελούσε την βάρδια του, παρακολουθώντας μέσα από κλειστό κύκλωμα τους εντός του Συγκροτήματος αύλειους χώρους, όταν άρχισε να ελέγχει και το εσωτερικό του Ιερού Ναού, έντρομος διαπίστωσε πως, εντός αυτού εκινείτο μία Σκιά, υπό μορφής Καλόγριας, την οποία πρόλαβε να απαθανατίσει με το κινητό του, την στιγμή που στεκόταν δίπλα στο Εικονοστάσι, όπου τοποθετείται το Σεπτό Εικόνισμα της Μεγαλόχαρης της ΤΗΝΟΥ !!!!

Το κείμενο συνοδεύεται από την γνωστή πια φωτογραφία που έχει διαδοθεί σε όλα τα ψεκασμένα sites τύπου pentapostagma και makeleio.Αργότερα σε άλλο τοίχο άλλο κείμενο...

Αν αυτό δεν είναι ένα δείγμα τότε τι αλλο περιμένουμε για να μας πείσει πια;

Η γνωστή φωτογραφία συνοδεύει και πάλι, αυτή την φορά όμως υπάρχει και δεύτερη ως επιπλέον απόδειξη.Μερικές παρατηρήσεις που δεν βλάπτουν...

  1. Ο νυχτοφύλακας, στις 11.30 το βράδυ της 15/12 έντρομος διαπίστωσε ότι μέσα στο ναό κινείται μία σκιά την οποία πρόλαβε (sic) να αποθανατίσει την στιγμή που στέκονταν δίπλα στην εικόνα. Όπως φαίνεται όμως στην δεύτερη φωτογραφία αυτή η “κινούμενη” σκιά βρίσκεται ακόμη στο ίδιο ακριβώς σημείο περίπου 21 ώρες μετά! (Ώρα και ημερομηνία αναγράφονται στην φωτογραφία)

  2. Η μορφή της σκιάς σχηματίζεται απλώς από τα αντικείμενα που την περιβάλλουν δηλαδή το εικονοστάσι (1), ένα χρυσό μανουάλι (2) που βρίσκεται αριστερά του και ένα άλλο αντικείμενο (3) που στην φωτογραφία φαίνεται ένα μέρος του μόνο, πιθανότατα ένα κρεμαστό καντήλι από τα εκατοντάδες που υπάρχουν στον ναό.
Σύμφωνα με την γωνία λήψης η κάμερα μάλλον βρίσκεται περίπου σε αυτό το σημείο, οπότε το καντήλι (3) βρίσκεται πολύ κοντά της και φαίνεται μεγάλο.  1. Το υποτιθέμενο θαύμα παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες παρά το γεγονός ότι όποτε και να κοιτάξεις αυτήν την κάμερα νούμερο 5, μάλλον το ίδιο πράγμα θα δεις. Αυτές τις μέρες υπήρχαν οι αντικειμενικές συνθήκες για να “πιάσει”. Πρώτον τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με το ΠΙΙΕΤ έχουν κάνει το θρησκευτικό συναίσθημα των τηνιακών να κτυπάει κόκκινο και δεύτερον η 15η του Δεκέμβρη είναι επέτειος της δεύτερης εύρεσης της εικόνας οπότε υπάρχει και ένα ιστορικό υπόβαθρο. Συνδυάζουμε αυτά με ένα παιχνίδι των ματιών και έτοιμο το θαύμα.

Αναρωτιέμαι ποιος είναι ο ιθύνων νους αυτού του θαύματος, ποιος το σκηνοθέτησε και σε τι τον ωφελεί η διάδοσή του.

Εμείς πάντως οφείλουμε να βλέπουμε την αλήθεια σχετικά με τον αγώνα μας. Οι εχθροί μας είναι άνθρωποι και οι σύμμαχοί μας επίσης. Οι σκιές δεν βοηθούν κανέναν, παρά μόνον ίσως αυτούς που θέλουν να κρυφτούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου