Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Δικαιοσύνη και Ελληνορθοδοξία τρώνε μαζί... παστίτσιο


Η καταδίκη του Φίλιππου Λοΐζου, διαχειριστή της σελίδας “Γέροντας Παστίτσιος” σε 10 μήνες φυλάκιση για “κατ' εξακολούθηση καθύβριση θρησκεύματος” πυροδότησε πάμπολλες συζητήσεις για την αναγκαιότητα της ίδιας αλλά και του νόμου στον οποίο βασίστηκε. Η καταδίκη, έγινε καθ' όλα σεβαστή από τον κατηγορούμενο και την υπεράσπισή του παρά το γεγονός ότι το αδίκημα της καθύβρισης θρησκεύματος δεν πληρούται κατά τους αντικειμενικούς του όρους. Ας δούμε όμως πως ξεκίνησε η ιστορία της δίωξης του Φίλιππου. Τον Σεπτέμβριο του 2012, ο βουλευτής της χρυσής αυγής, Χρήστος Παππάς, είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τη σατιρική σελίδα «ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟΣ», στην οποία υποστήριζε ότι "ο χρήστης υβρίζει, ειρωνεύεται και προσπαθεί να εξευτελίσει την ιερή μορφή της Ελληνορθοδοξίας, τον Γέροντα Παΐσιο". (πηγή: iefimerida.gr - Καταδικάστηκε σε δέκα μήνες φυλακή για καθύβριση θρησκεύματος ο μπλόγκερ «Γέροντας Παστίτσιος»

Ο Χρήστος Παππάς με τα ελληνορθόδοξα αντανακλαστικά του, πρωταγωνίστησε και σε άλλη μία ιστορία δίωξης της “κακόβουλης βλασφημίας” όταν τον Οκτώβριο του 2012 κατέθεσε από κοινού μήνυση κατά των συντελεστών του θεατρικού έργου “Corpus Christi” με τον μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ. Συγκεκριμένα ο Σεραφείμ συνοδευόμενος από τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής Χρήστο Παππά, Πολύβιο Ζησιμόπουλο, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Ευστάθιο Μπούκουρα, κατέθεσε τη μήνυση στο αστυνομικό τμήμα Ομονοίας. Σίγουρα θα θυμάστε τον οχετό εθνικιστικών βρισιών και απειλών για την ζωή των συντελεστών της παράστασης από τον ελληνορθόδοξο Παναγιώταρο. Περιττό να αναφερθεί ότι Παππάς, Ηλιόπουλος και Μπούκουρας έχουν προφυλακιστεί, κατηγορούμενοι για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη οπλοκατοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Παππάς πολλάκις έχει καταφερθεί ενάντια στην χριστιανική θρησκεία ως “εβραιοσιωνιστικό κατασκεύασμα”! (πηγές: Ξεμπερδέψαμε; (4) – Ναζί και εκκλησία , UNFOLLOW - Μαζί με τον «Παστίτσιο» γιατί δεν διώκεται και ο Σεραφείμ;

Ψάχνοντας λίγο περισσότερο στα “άδυτα” της ελληνορθοδοξίας παρατηρούμε ότι στο ίδιο αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε ο Φίλιππος, έχει επιπέσει και ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ αυτοπροσώπως. Ελπίζω να είναι κατανοητό ότι ο ποινικός κώδικας δεν στρέφεται εναντίον της καθύβρισης του χριστιανισμού αλλά οποιουδήποτε θρησκεύματος. Ο μητροπολίτης, μέσα στο πάθος του να καταδικάσει τους «εχθρούς της Εκκλησίας» αναθεματίζει: τον Πάπα, τους Καθολικούς, τον Σβίγγλιο, τον Καλβίνο και τους Προτεστάντες, τους Εβραίους, το Ισλάμ, τους Μάρτυρες του Ιεχωβά, και όσους γενικά προωθούν τον διαθρησκειακό και διαθρησκευτικό διάλογο και την «παναίρεση του Οικουμενισμού». Αυτό όχι μόνο είναι κατάφωρη παραβίαση της Ορθόδοξης Χριστιανικής διδασκαλίας και των αποφάσεων των Οικουμενικών Συνόδων αλλά είναι και ο ορισμός της “κατ' εξακολούθηση καθύβρισης θρησκεύματος”. (πηγή: UNFOLLOW - Μαζί με τον «Παστίτσιο» γιατί δεν διώκεται και ο Σεραφείμ;

Τι ήταν όμως αυτό που πραγματικά ενόχλησε την ελληνορθόδοξη χρυσή αυγή και όλο το συρφετό των “βαθιά θρησκευόμενων” και “κομματάκι” εθνικιστικών ιστολόγιων και εφημερίδων που στράφηκαν κατά του Φίλιππου και κατάφεραν να ξεσηκώσουν το κοπάδι των πιστών; Η σελίδα του “γέροντα” κατάφερε να ξεβρακώσει την βιομηχανία κατασκευής, εμπορευματοποίησης και κάθε είδους εκμετάλλευσης “θαυμάτων” και “προφητειών” που σχετίζεται με τον Παΐσιο. Ο Φίλιππος μετά από προτροπή αναγνωστών κατέστρωσε ένα “σατανικό” σχέδιο. Δημιούργησε ο ίδιος ένα θαύμα του γέροντα το οποίο προώθησε σε κάποια ιστοσελίδα ως πραγματικό και αυτό ήταν όλο. Η είδηση για το “πανάγιο θαύμα” αναπαράχθηκε με ταχύτητες φωτός σε πλήθος ιστοσελίδων που το παρουσίαζαν ως αληθινό, όπως ακριβώς παρουσιάζουν και τα υπόλοιπα “θαύματα” του Παΐσιου. Μέσα στα θύματα του Φίλιππου, (έκπληξη), ήταν και η επίσημη ιστοσελίδα της χρυσής αυγής καθώς και η μεγάλης κυκλοφορίας ελληνορθόδοξη εφημερίδα “Ελεύθερη Ώρα”. (πηγή: Lifo.gr - ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΘΑΥΜΑ: Φανταστικό τρολάρισμα για τον Γέροντα Παϊσιο!

Ο Φίλιππος ενόχλησε και ενόχλησε πολύ και η καταδίκη του φαίνεται ότι ήταν υπαγορευμένη. Πέρα από το πλήγμα που αποτελεί για την ελευθερία της έκφρασης, πέρα από την νίκη που αποτελεί για τους πιο σκοταδιστικούς και εθνικιστικούς κύκλους, αποτελεί και ένδειξη επιρροής των κύκλων αυτών επάνω στην “ανεξάρτητη δικαστική αρχή”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου